FOUND betekent gevonden. In de verleden tijd. Niet vinden, nee gevonden, want jij bent al gevonden, hoe verdwaald jij je ook voelt.

Want: “Het is met het koninkrijk van de hemel als met een schat die verborgen lag in een akker. Iemand vond hem en verborg hem opnieuw, en in zijn vreugde besloot hij alles te verkopen wat hij had en die akker te kopen.” (Mat 13:44)

 

Jij bent die schat in de akker, die opgekocht is, waar blijdschap over is, waar alles voor gegeven is, omdat jij dát waard bent. Misschien lig je nog half verborgen onder de grond, heb je het idee dat er van alles over jou heen komt. Misschien heb je jezelf nog niet gezien of heb je het idee dat niemand jou ziet.

Misschien voel jij je waardeloos en opgegeven.

Ik geloof iets anders en dat is dat jij gevonden bent, dat er vreugde is over jou en dat de prijs die voor jou betaald is, alles is wat Diegene had en dat Hij dat deed omdat jij dat waard bent. Omdat je waardevol bent. Wil je dat ook geloven?

 

De vraag is niet: geloof je dit nu? Of voel je dit? Nee; wil je dit geloven? Is er ergens van binnen een sprankje hoop wat zegt: ja, ik hoop dat ik ooit kan zeggen dat ik dát geloof.

 

Vanuit deze basis start het coachingstraject wat wij samen lopen en zo leer je blij te zijn met wie jij bent, omdat jij de waarde daarvan gaat zien.