Integratieve coaching

Dit is een manier van coaching waarbij er verschillende psychologische stromingen in zijn geïntegreerd en waar in we zoeken naar meer integratie, meer heelheid, van jou als persoon.  

Integratieve coaching komt van integratie, wat betekent dat dingen worden samen gevoegd. In de coaching betekent dat drie dingen: 

1.       Verschillende stromingen vanuit de psychologie worden geïntegreerd. Door de opleiding integratieve coaching en therapie van Groundwork heb ik kennis van verschillende stromingen en in het traject wat wij lopen zoeken we naar wat passend is in wat jij nodig hebt. 

2.       Daarnaast is het gericht op integratie van jou als persoon. Deze manier van coaching gaat met jou op weg naar heel zijn, naar samen voegen wat uit elkaar ligt. Dit betekent dat we ervan uit gaan dat wij, door het leven heen, dingen mee maken waardoor we gefragmenteerd raken. Ken je dat, dat je ineens iets zegt waarvan je later denkt: ‘Hè? Waarom zei ik dát?’ Of dat je in sommige situaties het idee hebt dat je weer terug bent in die pijnlijke gebeurtenis van vroeger? Helaas raken we door het leven heen geraakt en wat we doen om onszelf te beschermen is muurtjes bouwen om die pijnlijke herinneringen. Soms gebeurt er echter iets, waardoor we zo weer terug zitten in het toen en we uit die tijd handelen. Ik geloof dat Jezus is gekomen voor de gebrokenen van hart en dat Hij jou wil samenvoegen. In deze manier van coaching werk je aan manieren waardoor je niet meer terug valt in het toen, maar dat je leeft vanuit heelheid en keuzevrijheid. 
3.      Ook wordt er bij integratieve coaching gewerkt met de lichamelijke, mentale en emotionele aspecten. Dit betekent dat naast praten over een situatie of een probleem er ook gericht wordt op gevoel in emoties en in het lijf. Je lichaam wordt ingezet om bijvoorbeeld daadwerkelijke nieuwe stappen te nemen in een proces.