Voor jou? 

"Tof zo'n praktijk met integratieve coaching, maar hoe weet ik dat dit iets voor mij is?"

Jij bent welkom! 

Created with Sketch.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een goede coach kan gebruiken. Het is altijd goed om in je vragen, zorgen en gewoon in het leven van alle dag iemand mee te laten kijken. Iemand die er is, die de juiste vragen stelt op het juiste moment en die zonder oordeel kan luisteren naar jou en alles wat je meebrengt. 

Welke winst kan je verwachten?

Created with Sketch.

Als je ergens tijd, energie en geld in investeert, is het goed om na te denken wat het oplevert. Wat het precies voor jou gaat opleveren, kan ik zo natuurlijk niet zeggen, dat gaan we bepalen tijdens één van de eerste sessies, zodat je weet waar je naar onderweg bent. 

Coaching in mijn praktijk levert gegarandeerd een aantal dingen op:

 • Inzicht in wie je bent
 • Inzicht waarom je bepaalde dingen doet
 • Keuzevrijheid om dingen anders te doen
 • Minder zorgen, stress en spanning
 • Beter in staat te voelen; er is een betere connectie tussen je mentale, emotionele en lichamelijke gesteldheid
 • Daardoor kan je beter grenzen aangeven en zorgen voor dat wat jij nodig hebt
 • Dit alles geeft meer vrijheid, blijdschap en een lichter leven 

Voorbeelden van concrete hulpvragen

Created with Sketch.

Onderstaand rijtje zijn voorbeelden van hulpvragen die ik terug zie in de praktijk. Deze is ver van volledig. Wil je weten of jouw hulpvraag past binnen FOUND? Neem dan contact op! 

Ik heb last van: 

 • Zorgen maken, angst, piekeren
 • Slecht slapen, malen
 • Burn-out klachten
 • Lichamelijke klachten zonder duidelijke duiding, denk aan buikpijn, rugpijn, geïrriteerde darmen etc
 • Moeite met mijn gevoel voelen/onder woorden brengen
 • Dat ik niet goed weet wie ik ben 
 • Dat ik niet goed weet waar ik heen wil (werk, gezin, levensvragen)
 • Rouw, verdriet, gemis
 • Dingen die er in het verleden zijn gebeurd
 • Bepaald gedrag van mezelf wat ik elke keer maar doe en niet lukt om te doorbreken 
 • HSP en wil leren hiermee om te gaan
 • Klachten in de zwangerschap, zoals zorgen maken, angst voor de bevalling etc
 • Eerdere nare ervaring gehad rondom een zwangerschap/bevalling/kraamperiode
 • Problemen rondom vruchtbaarheid

Hoe ziet een traject bij FOUND er uit? 

Created with Sketch.

Allereerst maken we kennis, daarbij is het belangrijk dat jij het gevoel hebt dat het klikt, dat je je veilig voelt en zal ik onderzoeken of ik jou kan helpen. Ik wil graag weten wie je bent, wat je leuk vindt en ook waar je tegenaan loopt

We gaan in kaart brengen wat jij allemaal in huis hebt. Hoogstwaarschijnlijk heb je prachtige kwaliteiten die jou kunnen helpen bij het thema waar je voor komt. 

Vervolgens gaan we jouw hulpvraag heel concreet in kaart brengen en met name een antwoord zoeken op de vraag hoe het er uit ziet als je daar geen last meer van hebt. Wat kan je dan wat je nu nog niet kunt? 

Vervolgens gaan we hiermee aan de slag, hoe dit gaat is afhankelijk van jouw hulpvraag en van waar je naar toe wilt. Het is altijd een combinatie van gesprekken, oefeningen en 'huiswerk'. Huiswerk houdt in dat je dat wat je in de veilige omgeving van de coachpraktijk hebt geleerd ook in de praktijk gaat toepassen. 

Wanneer jouw doelen zijn behaald sluiten we het traject af. Dit is een belangrijk onderdeel, waar in we terugkijken, evalueren en vieren. We vieren wat je hebt behaald en maken hier een moment van waar je op kan bouwen in de toekomst. Ook evalueren we; ik vind het belangrijk om eerlijk te zijn over het proces en te horen wat fijn én wat minder fijn is. 

Wat kan je van mij verwachten? 

Created with Sketch.

Veiligheid: Voor mij is veiligheid een heel belangrijk onderdeel van hoe ik coach. Ik geloof dat wanneer jij je niet veilig voelt er muren omhoog gaan, waardoor we niet bij de kern komen en er daardoor geen stappen gezet kunnen worden.

Ik ben er: Deze veiligheid bied ik door er helemaal te zijn. Ik ben niet bezig met de persoon voor of na jou, mijn boodschappenlijstje of wat dan ook. Ik ben bezig met bij jou zijn.

Oordeelvrij: Daarnaast bied ik deze veiligheid door niet te oordelen over wie je bent, wat je hebt gedaan of waar je tegenaan loopt. Ik kan dit, doordat ik heel nieuwsgierig ben naar wie jij bent en ik ben er heilig van overtuigd dat er een goede reden is of is geweest voor de dingen die je doet of hebt gedaan. Die wil ik samen met je onderzoeken.

Eerlijk: Ook bied ik veiligheid door eerlijkheid: ik zal eerlijk zeggen als ik jou niet (verder) kan helpen en ik ben eerlijk over de verwachtingen in het traject.

Diepere laag: Ik ben een coach die met jou op zoek gaat naar de diepere laag en dat kan je dan dus in ieder gesprek ook van mij verwachten. Dit kan confronterend of schurend zijn, vervelend soms ook wel. En juist dat is zo nodig om te doorbreken waar je in zit en waar je mee worstelt. Ik ben ervan overtuigd dat doordat ik bovenstaande punten bied, we ook in veiligheid kunnen kijken naar deze diepere laag. 

Contra-indicaties

Created with Sketch.

Ik ben coach en geen arts, dit betekent dat ik geen mensen begeleid met grote psychische problematiek. Heb je ooit te horen gekregen dat je een psychische aandoening hebt, of slik je medicatie voor jouw psychische gezondheid? Dan is de kans groot dat ik je niet kan begeleiden. Wil je dit zeker weten? Neem dan contact met mij op via het contactformulier

Voor jou!

Created with Sketch.

Wanneer weet je of het bij je past? Soms weet je het gewoon. Je hebt deze pagina gelezen en denkt: "Ja, dit is wat ik wil. Ik ben wel klaar met ... en wil graag stappen daar in zetten!" Merk je dat? Neem dan contact met me op, dan plannen we een eerste afspraak in! 

En soms weet je het niet helemaal. Een stap hier in zetten kan namelijk ook best spannend zijn. Want dat waar je last van hebt, is ook vertrouwd. Je weet namelijk wat je hebt, maar wat komt er voor in de plaats? En spannend kan het ook zijn omdat je je afvraagt of het wel zo veilig is. Wil ik wel dat waar ik mee worstel met iemand delen? 

Allereerst wil ik zeggen: geen haast. Neem je tijd. Denk er rustig over na, praat erover met iemand. En blijft het dan nog in je gedachten hangen, dan neem je dan toch gewoon vrijblijvend contact op? 
Als het jou helpt om even te overleggen, of om kennis te maken, zodat je weet of je wel wil dat ik meeloop in jouw traject, neem dan gerust contact op. Bel, mail of app me gerust.